Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Politie kampt met imagoprobleem als werkgever: rekrutering schiet tekort

Een externe audit die minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) bestelde, besluit dat het rekruteringsbeleid bij de politie tekortschiet. Daardoor trekt de politie moeilijk de juiste mensen aan en raken vacatures niet ingevuld. Dat staat vandaag in De Tijd.

16 reacties

  • Bart De Groote

    5 jaar geleden
    De dienst recrutering is een echte ramp. Ze werken uiterst traag, ouderwets, doen denigrerend en onrespectvol tegen de kandidaten, zogezegd om hun 'coping' te testen... Echt middeleeuws. Daarnaast worden alle voordelen van agent zijn geschrapt en komen er enkel nadelen bij. Waarom zou je dat nog willen worden?
  • Paul De Clercq

    5 jaar geleden
    Zolang men de burgemeesters(politiek gekleurd) hoofd van de administratieve politie laat kan dit korps nooit goed werken,er ontbreekt een neutrale prefect zoals vroeger de rijkswacht
  • Guy Arys

    6 jaar geleden
    Bij defensie is het al niet veel beter om niet te zeggen "slechter" maar daar wordt niet over gesproken.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Hoeveel procenten van de kostprijs van dergelijke audits zouden in de nva kas terecht komen ? KPMG dat zijn geen goedkope mannekens hoor.!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Wat hadden ze verwacht. Vaste benoemingen willen afschaffen. Flexibeler arbeidsvoorwaarden tegen lager loon. Langer werken en de weinige voordelen van een ambtenarenstatuut en pensioen afschaffen. Het is niet alleen bij de politie dat ze het met de overschot op de arbeidsmarkt zullen moeten doen. Ook in het leger, het onderwijs en de openbare besturen.