Beeld van de oefening gisterenochtend op de Keyserlei.
Volledig scherm
Beeld van de oefening gisterenochtend op de Keyserlei. © ATV

Politievakbond niet te spreken over nep-arrestatie midden in Antwerpen: "Dit kan paniek veroorzaken"

Politievakbond NSPV is niet te spreken over een arrestatieoefening met groot machtsvertoon op de Keyserlei in Antwerpen gisteren. Dat meldt ATV. De politie zelf begrijpt niet wat het probleem is. "Sommige zaken kan je niet anders inoefenen dan op het terrein", reageert politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

12 reacties

  • Frank Vekemans

    6 jaar geleden
    Oefenen moet je zo realistisch mogelijk doen, ik treed Louis Heyens bij dat je niet aan misdadigers kan vragen om de stad te verlaten om hen dan aan te houden, het is misschien iets wat Groen wel zou willen want in hun context mag je niemand meer aanhouden, en zijn politiemensen vogelvrij, wat wil zeggen in de ogen van deze groene politici zijn politiemensen minderwaard dan zelfs een wandluis
  • Armand Wuyts

    6 jaar geleden
    Nog wat meer opvallen met al hun machtsvertoon!
  • Peter Rousseeuw

    6 jaar geleden
    Nu kunnen de gene die zich niet willen aanpassen aan de Westerse maatschappij de gevolgen "levend" mee maken.
  • Andy vercruysse

    6 jaar geleden
    dat is juist goed het moet veel meer gebeuren
  • Louis Heyens

    6 jaar geleden
    "... rekening gehouden met alle mogelijke gevolgen... ?" Dat is idd. juist, mogelijks staan er (door de omstaanders) zoveel gsm's op hun gericht om filmpjes te maken dat ze erom gaan vechten om de beste plaats te hebben. Daarom zullen we aan de "echte" arrestanten even vragen of ze naar de boerenbuiten of zo willen gaan zodat we ze daar kunnen aanhouden.