Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Bill Gates doet boekje open: "Trump wist akelig veel over het uiterlijk van mijn dochter"

Microsoft-oprichter en filantroop Bill Gates.Beeld Getty Images

Microsoft-oprichter Bill Gates heeft een opvallend boekje opengedaan over zijn ontmoetingen met de Amerikaanse president Donald Trump. Dat blijkt uit beelden bemachtigd door MSNBC. 

Op een meeting van de Bill & Melinda Gates Foundation beantwoordde de filantroop uitgebreid vragen van het personeel. Hoewel de multimiljardair niet zozeer bekend staat om zijn komische uitspattingen, konden zijn antwoorden op Trump-gerelateerde vragen op heel wat hilariteit rekenen. Al gingen er ook een aantal wenkbrauwen de lucht in.

Zo legde de ondernemer het publiek uit dat zijn nu 22-jarige dochter Jennifer als eerste van de familie Gates de Amerikaanse president ontmoette, op een paardenshow in Florida. De president sprak toen even met zijn dochter en was "erg vriendelijk". Volgens Gates dook Donald Trump 20 minuten later plots op diezelfde show opnieuw op toen hij 'arriveerde' met een helikopter. "Hij was dus weggereden om een grote entree te maken met een helikopter."

Lees hieronder verder

Twitter bericht wordt geladen...

Twee meetings, twee keer dezelfde vraag

Hijzelf ontmoette The Donald voor het eerst in New York in december 2016. "Toen ik voor het eerst met hem sprak, was het eng hoeveel hij over het uiterlijk van mijn dochter wist", vertelde Gates. "Melinda (Gates' vrouw) vond dat niet zo leuk."

In maart vorig jaar ontmoetten de twee elkaar opnieuw in het Witte Huis. Tijdens beide meetings vroeg Trump Gates in het kader van een discussie rond vaccinaties of er een verschil is tussen hiv en HPV. "Ik legde hem toen uit dat die twee amper met elkaar verward worden", zei Gates tot jolijt van de aanwezigen. 

Voor de duidelijkheid: HPV of het Humaan Papilloma Virus is een familie virussen met meer dan honderd varianten. De gevolgen van een infectie kunnen, naargelang het type HPV, variëren van (genitale) wratten tot kankers. Hiv valt het immuunsysteem aan en kan leiden tot aids.

Bill Gates bij aankomst in de Trump Tower in New York in december 2016.Beeld Reuters

Toen Gates vorig jaar in het Witte Huis arriveerde, moest hij overigens even wennen aan Trumps gebruik van de derde persoonsvorm. "Trump hoort dat je het niet leuk vindt wat Trump aan het doen is", was het eerste wat de president tegen hem zei. "Ik dacht: 'Wow, maar jij bent Trump'", aldus Gates. "Gates zegt dat Gates weet dat je de dingen niet goed doet", antwoordde hij uiteindelijk. Intussen is het alom bekend dat president Trump graag naar zichzelf verwijst in de derde persoon.

De beelden van Gates' uitspraken werden gisteren exclusief getoond in de All in with Chris Hayes-show op MSNBC. Democratisch strateeg Tara Dowdell reageerde kritisch op de president. "We hebben dus een president die niet het verschil tussen hiv en HPV kent, maar wel het uiterlijk van de dochter van Bill Gates memoriseert. Als hij maar een kwart van de tijd die hij aan vrouwen besteedt, zou gebruiken om het beleid te leren, zou ons land een stuk beter af zijn."