De Deense regisseur Lars von Trier in Cannes.
Volledig scherm
De Deense regisseur Lars von Trier in Cannes. © EPA

Lars von Trier reageert op massale vlucht van geschokte kijkers uit filmzaal Cannes: "Ik ben niet zeker of ze mijn film wel genoeg haatten"

De Deense regisseur Lars von Trier heeft de stilte verbroken na de commotie rond zijn film ‘The House That Jack Built’ op het filmfestival van Cannes. Toen de prent maandag in wereldpremière ging in de Franse badstad liepen minstens honderd toeschouwers de zaal uit. In recensies wordt de extreem gewelddadige vertoning neergesabeld. Von Trier is tevreden over hoe de film onthaald werd. Hij is evenwel "niet zeker dat ze het wel genoeg haatten”, reageert hij.

6 reacties

  • Jos Vervoort

    6 jaar geleden
    Interessante mens, maar zijn Nympho-film(s?) zie ik niet. Deze wel natuurlijk, met veel plezier zelfs. Ben een grote fan van extreme cinema.
  • chantal prez

    6 jaar geleden
    Als hij liever films maakt voor een bende marginalen in plaats van voor "normale"mensen, dan doet ie maar eh,maar dan moet hij er ook niet veel van verwachten.
  • Annelies Vandenbroeck

    6 jaar geleden
    Ik kan die vent niet uitstaan en heb gezworen nooit of nooit een film van hem te gaan zien. Hij besliste ooit om op zijn set een ezel te laten doodschieten omdat hij niet deed wat moest. Dat deed de deur dicht bij mij.
  • Kollenburg Jordy

    6 jaar geleden
    Knap staaltje !
  • martin govaert

    6 jaar geleden
    Ik ben er stilaan van overtruigd dat Lars Van trier een zeveraar is en houdt van commotie, zijn films zijn er steeds over en hij doet het erom , elke regisseur kan zoiets , maar daarmee heb je geen goede film.