Staatssecretaris Philippe De Backer
Volledig scherm
Staatssecretaris Philippe De Backer © Photo News

Europese Commissie: "België te laat met nieuwe privacyregels". Maar volgens staatssecretaris is er geen probleem

België en nog zeven andere EU-lidstaten zullen te laat zijn met de toepassing van de nieuwe Europese privacyregels, die op 25 mei in werking treden. Dat heeft Europees commissaris voor Justitie Vera Jourova gezegd. Volgens staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) is er echter geen probleem. "De rechten zullen gelden vanaf 25 mei", zegt zijn woordvoerster.

11 reacties

  • anna geulen

    6 jaar geleden
    Privacy voor Jan met de pet is zeker niet het dada van deze ultra rechtse liberaal die spuwt op gewone mensen en alles doet om rijken, bedrijfsleiders en zelfstandigen ter wille te zijn. Het type voorbeeld van de parvenu naar voorbeeld van Van Snik.
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Europa is al jaren te laat in het aanpakken van migratieproblemen, het aanpakken van fraude in eigen rangen enz. Zij zijn enkel op tijd wanneer het gaat om hun eigen zakken te vullen.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Schaf toch al die staatssekretarissen af ! Voor dit kleine land zijn er al genoeg graaiers .
  • mich deur

    6 jaar geleden
    “onderschatting” en “nalatigheid” Mr De Backer,teveel werk zeker?
  • Hugo Bavré

    6 jaar geleden
    Al die heisa is nutteloos want niemand gaat controleren of de wet zal worden nageleefd en/of er geen geheime data bestaat. De enige zekerheid voor de burger is dat het plaatsen van cookies, alle drogredenen ten spijt, verboden moet worden. Zo simpel kan dat zijn om onze privacy en veiligheid maximaal te waarborgen. Indien het toch door gaat moet men eenvoudig, zonder omwegen, kunnen klikken op "akkoord" of "niet akkoord" of duidelijker "ik weiger cookies".