Op het gescheiden schoolplein komen de jongens en de meisjes elkaar wel tegen. Ze spelen er met autobanden, stenen en houtblokken.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het gescheiden schoolplein komen de jongens en de meisjes elkaar wel tegen. Ze spelen er met autobanden, stenen en houtblokken. © Irene Schoenmacker

Aparte klassen voor jongens en meisjes: het lijkt ouderwets, maar dat is het niet

TrouwIJsland heeft gescheiden onderwijs en het slaat aan. Meisjes leren er meer ruimte voor zichzelf op te eisen, jongens brengen ze discipline bij. Dat hippe genderneutrale opvoeden is dus zo gek nog niet?

14 reacties

  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Andy De Schieter:En dat gebeurde enkel in het vrij onderwijs?Laat me lachen ik weet er van mee te spreken.Uit het verleden moet men leren door het minder goede te laten vallen en het goede te behouden.Een plotse verandering heeft er voor gezorgd dat we een beetje het kind met het badwater weggegooid hebben!
  • Andy De Schieter

    6 jaar geleden
    En ook terug die nonnen of leerkrachten die hun regels op onze knokkels kapot sloegen ? En ook terug met de blote knieën op een regel gaan zitten of met ezelsoren in de hoek gaan staan. Laat dat dan ook maar terug komen. We gaan weer terug 50 jaar achteruit.
  • Bertrand Vandemeulebroucke

    6 jaar geleden
    Ik heb het nooit anders geweten als ik naar school ging, en wat was daar verkeerd aan? de speelkoer was in twee verdeeld, gescheiden door een streep aarde met boompjes. Ik zie er alleen maar voordelen in en van mij mogen ze het ook terug invoeren maar zal waarschijnlijk te duur uitvallen.
  • Andy Verachtert

    6 jaar geleden
    Een grote stap achteruit.
  • Alex Wellens

    6 jaar geleden
    Bij mij altijd zo geweest, 12 jaar lang goed toch?