Explosieven gevonden na bloedbad op school, schutter (17) opgepakt

Er zijn vrijdag acht tot tien doden gevallen bij een schietpartij in een school in Santa Fe, in de Amerikaanse staat Texas. Dat melden plaatselijke media op gezag van politiebronnen. Gewonden, zowel studenten als volwassenen en zeker één agent, zijn voor verzorging overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt. De politie heeft twee studenten opgepakt, een ervan zou de schutter zijn. Explosievenexperten zouden zowel in de school als in een woonwagen in de buurt bezig zijn met het onderzoeken van vermoedelijk ontploffingstuig.

De omgeving van de school in Santa Fe werd vrijdagochtend rond 7.30 uur (plaatselijke tijd) afgesloten.

Een studente vertelde in een telefonisch interview met het lokale televisiestation KTRK dat de schutter - een mannelijke (oud-)student - haar kunstles was binnengestormd en meteen was beginnen te schieten. Volgens de studente zou minstens een meisje verwondingen aan haar been hebben opgelopen, al werd dat nog niet bevestigd door de ordediensten. “Toen het alarm afging, dachten we eerst dat het een brandoefening was. Maar dan riep de leerkracht ineens dat we het op een lopen moesten zetten.”

“Ik zat in de klas en hoorde plots luide knallen”, getuigt een andere student. “Ik besefte pas wat er aan de hand was toen ik mensen om hulp hoorde roepen. Ik had nooit gedacht dat dit ooit in mijn school zou gebeuren.” Een derde student is minder verbaasd: “Dit gebeurt precies overal in ons land. Ik was erg bang en bleef lopen.”

De studenten verzamelden buiten en worden in groepjes overgebracht naar een fitnesszaal in de buurt. Ondertussen controleren de ordediensten hun rugzakken en wordt de schoolcampus uitgekamd. Ook de scholen in de omgeving werden in “beveiligde modus” geplaatst uit voorzorg. Dat wil zeggen dat de studenten de gebouwen tijdelijk niet mogen verlaten.

Politiechef Ed Gonzalez bevestigt dat een van zijn manschappen gewond is geraakt, zonder meer details te geven over de toestand van de agent.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer