© archief

"45 miljoen euro witgewassen door cash geld in kiprollades"

De Roermondse vleeshandelaar Hennie van Rey zou in anderhalf jaar tijd maar liefst 45 miljoen euro witgewassen hebben met zijn netwerk van kiprollades met daarin cash geld verstopt. Jarenlang vervoerde hij zijn ladingen vanuit Nederland naar Aruba, zo meldt 1Limburg.

MCe

De overheidsdienst Justitie van Aruba denkt dat er niet twee, maar acht containers met kiprollades met geld verscheept zijn van Nederland naar Aruba. Telefoontaps zouden althans in die richting wijzen. Als dat klopt, dan kan het witwasbedrag oplopen tot 45 miljoen euro. Dat gebeurde van december 2013 tot juni 2015. Justitie kon in die periode een van de containers onderscheppen. Daarin zat maar liefst 2,8 miljoen euro aan cash geld verstopt in kiprollades.

Voorbije vrijdag vond de eerste zittingsdag van de zaak plaats in Aruba. Justitie eist er vijf jaar cel tegen drie Arubaanse verdachten. Het proces ginds staat formeel los van de zaak in Nederland. Hennie van Rey en zijn ex-vriendin Diana P. en Aquiles C. staan bij onze noorderburen terecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer