(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photonews

Grote verandering in huizenmarkt: verhuurder mag vanaf 2019 drie maanden huurwaarborg vragen

ConsumentWie een woning wil huren, zal vanaf 2019 niet langer maximaal twee maar drie maanden huurwaarborg moeten ophoesten. Om te vermijden dat inkomenszwakkere huurders daardoor uit de boot vallen, komt er tegelijk een renteloze en anonieme huurwaarborglening. Dat zijn enkele punten in het ontwerp van het Vlaams Huurdecreet dat de Vlaamse regering vandaag definitief heeft goedgekeurd. De nieuwe regels gaan in op 1 januari 2019 en niet zoals eerder gepland op 1 september 2018.

105 reacties

  • Benny Verhamme

    6 jaar geleden
    Dit is niet nieuw dit mocht JAREN geleden ook ze hebben dit toen afgeschaft en verboden omdat sommige huurders dit niet konden ophoesten. Snap niet goed waarom dit nu plots wel weer mag.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Johnny chanet ,nog nooit van een "plaatsbeschrijving" gehoord ,de dag van vandaag word er van de te verhuren pand een CD gemaakt zodat de staat en inrichting op beeld vastligt 2 stuks ,eentje voor de huurder ,eentje voor de verhuurder,de huurder betaald 200€ voor de CD die hij uiteraard terugkrijgt bij einde huur als ie die inlevert.
  • Marc Marcella

    6 jaar geleden
    Huurwaarborg,nee hoor, nieuwe tv, playstation,auto, iPhone enz.... dat eerst he, en nadien die renteloze lening, en dan de huur niet kunnen betalen.....snap niet dat je zelfs geen 3mnd huurwaarborg kan geven, dat zegt al genoeg....
  • krista notelaars

    6 jaar geleden
    De waarborg van de huur zou moeten betaald worden in verhouding tot de waarde van de verhuurde woning, omdat een duurdere woning duurdere herstellingskosten met zich meebrengt, men wil de index laten aanpassen wanneer er energiezuinige zaken gebeuren aan de woning, wat dan voor woningen die al alle energiezuinige zaken hebben !! geen indexering !!
  • Johnny Chanet

    6 jaar geleden
    Tip voor de verhuurder : maak foto/s van alles en nog wat VOOR de verhuur zodanig dat je sterk staat als je huurder weg gaat en je huis als een krot achterlaat. En vergeet niet een kei kan je niet schillen.