Neergestorte vliegtuig Cuba telde 111 inzittenden, 3 overlevenden kritiek

Aan boord van het vliegtuig dat vrijdagavond is neergestort nabij Havana in Cuba zaten 111 inzittenden. Dat blijkt uit verklaringen van het Cubaanse ministerie van Transport op de Cubaanse televisie. Drie inzittenden overleefden de crash, maar zijn nog in kritieke toestand.

jdb

Eduardo Rodriguez Dávila, eerste viceminister van Transport, zei dat de nationale vlucht DMJ 0972 104 passagiers telde. Ook was er één baby aan boord. De passagiers zouden vooral Cubanen geweest zijn. Vijf van de inzittenden waren buitenlanders. De Argentijnse regering gaf al mee dat twee van hen Argentijnen zijn. De bemanning, die volgens eerdere berichten Mexicaans was, telde zes leden, zei Rodriguez Dávila. In totaal waren er dus 111 inzittenden.

Vier inzittenden zouden de crash overleefd hebben, maar één persoon overleed inmiddels aan zijn verwondingen. Drie anderen vechten nog voor hun leven. Volgens de viceminister konden ze nog niet geïdentificeerd worden. Het vliegtuig stortte neer op een afgelegen plek.

Een onderzoekscommissie moet nagaan wat de precieze oorzaak is van het ongeval, meldt de communistische partijkrant Granma. De Cubaanse luchtvaartmaatschappij Cubana de Aviación voerde de vlucht met de Boeing 737-200 uit, die eigendom was van de Mexicaanse maatschappij Damojh Aerolíneas.

De Cubaanse president Miguel Díaz-Canel betuigde al zijn medeleven met de nabestaanden van de slachtoffers. Ook oud-president Raúl Castro maakte zijn condoleances over.

Miguel Diaz-Canel, de nieuwe Cubaanse president, is ter plaatse gekomen. Ook de brandweer en de politie zijn in groten getale aanwezig op de plaats van de ramp.

Aanvankelijk meldde Prensa Latina dat het ongeval gebeurde met een toestel van maatschappij Cubana de Aviacion, maar in de meest recente berichten wordt verwezen naar Damojh. Cubana de Aviacion zou een toestel van die Mexicaanse maatschappij gehuurd hebben om de lijnvlucht uit te voeren. De Cubaanse carrier heeft de voorbije maanden verschillende vliegtuigen uit roulatie gehaald wegens technische problemen en doet daarom een beroep op toestellen van andere maatschappijen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer