thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Gynaecologen luiden de alarmbel: er studeren te veel specialisten af

Tal van specialisten dreigen met te veel af te studeren. De gynaecologen luiden de alarmbel: hooguit de helft van de Vlaamse assistenten gynaecologie in opleiding hebben onmiddellijk uitzicht op een job, zo blijkt uit een enquête waarmee vakblad De Specialist uitpakt. Ook radiotherapeuten, nefrologen, vasculair en abdominaal chirurgen en radiologen zitten in de gevarenzone.

22 reacties

  • Line B

    5 jaar geleden
    Laat de natuurlijke selectie zijn werk doen, die met talent zullen blijven, de anderen kunnen nog verpleegster worden! Door de kunstmatige schaarste, hebben de minst bekwame ook een ville wachtkamer........ en een kerkhof aan medische fouten! Als er concurrentie is, zullen ze meer hun best doen om bij te blijven!
  • Jan Van de Velde

    6 jaar geleden
    Als de studies 11 jaar duren, is het te verwachten dat de situatie na het einde van de studies grondig gewijzigd is. Ze kunnen allicht nog huisarts worden; die zijn er nog erg tekort.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Door de lage wachttijden zouden ze meer praktijken moeten openen en dan kan het 'teveel' aan specialisten opgelost worden. Toch simpel? Iedereen aan het werk en de patiënt is vlugger op consultatie.
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    of met andere woorden, de wachtlijsten van 4 maanden en langer blijven best behouden, want bij schaarste kan je de prijs hoog houden. D'r is er bijna geeneen meer geconventioneerd, 75 euro voor een routine-onderzoek van een kwartier is normaal. Mutualiteit betaalt dan iets meer dan de helft terug. Geen wonder dat steeds meer mensen dergelijke onderzoeken uitstellen of zelfs helemaal overslaan.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Ga eens naar de tandarts , de oogarts ef nen andere specialist ? Maanden wachten ... Dus omscholen deze specialisten ! Moet de drommel ook doen .