zaterdag 19 mei 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Brecht Vanbrabant (rechts): “De honger naar een nieuwe titel is groot.” Sven Dillen

Finale play-off 1 mannen

Vanbrabant en Vonckx willen afscheid met titel

“Thuisreputatie dik in de verf zetten”

Initia Hasselt en Achilles Bocholt beginnen zaterdag in de Hasseltse Alverberg aan hun best of three. De ploeg die het eerst twee wedstrijden wint is kampioen van België. De twee Limburgse tenoren waren dit seizoen beide al aan het feest. Hasselt won de beker, Bocholt trok in de BeNeleague aan het langste eind.

De huldiging van de vertrekkende spelers bij Hasselt, dat zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelt, zal zaterdag wel wat tijd in beslag nemen. Cusumano (Visé), Roelants (Bocholt), Houbrechts en Bogaerts (stoppen) verlaten het schip. En dat doen ook de doelmannen Vonckx en Vanbrabant. Het duo speelde drie jaar samen. Ze wonnen de BeNeleague en de beker van België. "De Belgische titel ontbreekt nog in het lijstje", geeft Brecht Vanbrabant meteen aan. "En daar gaan we de volgende weken voluit voor", voegt Jelle Vonckx hier meteen aan toe. Hasselt en Bocholt stonden dit seizoen al vijf keer tegenover mekaar. De balans helt over in het voordeel van Initia dat drie duels won. 

Depanneur

"In principe is mijn carrière na deze best of three afgelopen", aldus Vanbrabant. "Aan het gerucht dat ik naar Visé vertrek, hoeft niet veel aandacht geschonken te worden. Ik heb met voorzitter Bruno Willems van Hasselt een gesprek gehad en we zijn overeengekomen dat ik depanneur van dienst wordt bij Hasselt." 

Atomix 

Jelle Vonckx gaat volgend seizoen aan de slag bij Atomix in eerste nationale. "De sporthal ligt in mijn achtertuin", aldus Vonckx. De club uit Haacht plaatste zich onlangs voor play-off 2 maar moest het in de strijd voor een ticket voor de BeNeleague  afleggen tegen Sasja en Tongeren. "Met die promotie had de club ook geen rekening gehouden. De ambitie om er over twee seizoenen wel te staan is realistisch en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Op de vraag wie favoriet is tussen Hasselt en Bocholt antwoordt Vanbrabant het volgend: “Het zal van hele kleine dingen afhangen. Initia Hasselt en Bocholt staan volledig terecht in de finale. Wij hebben - zeker in de eigen Alverberg-sporthal - een schitterend parcours afgelegd. We wonnen thuis van Bocholt in de BeNeleague en play-off 1 en ook in de beker van België was de Alverberg het eindpunt voor de Damburgers. Die thuisreputatie gaan we zaterdag nog eens proberen dik in de verf te zetten. De honger naar een veertiende Belgische titel is binnen de club wel heel erg groot. De laatste Belgische titel dateert al van 2014.”

“En op die manier ligt de druk bij de tegenstander”, voegt Jelle Vonckx hier meteen aan toe. “Bocholt heeft in de tweede en de eventueel derde en beslissende wedstrijd het thuisvoordeel maar het verleden leert ons dat dit niet altijd voordelen biedt.”

Zaterdag 20.15u: Hasselt-Bocholt (finale play-off 1)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws