Officieel start badseizoen nog niet, maar toch zet kust al redders in tijdens Pinksterweekend

© dji

© dji

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De stad Oostende voorziet dit verlengde weekend in strandredders op drie strandposten. “Omdat de weersomstandigheden niet ongunstig zijn”, klinkt het. Het officiële badseizoen start op 16 juni.

Dominique Jauquet

De stad voorziet net zoals vorig jaar de mogelijkheid om in het al voorbije Hemelvaartweekend (10, 11, 12, 13 mei), het aankomende Pinksterweekend (19, 20, 21 mei), en straks ook op weekdagen in de eerste helft van juni en de tweede helft van september redders op te roepen bij mooi weer en aanvaardbare zeewatertemperaturen. Komend weekend wordt die optie gelicht. “De weersverwachtingen zijn niet eenduidig, maar zeker niet ongunstig. Vandaar dat er beslist werd om redders te voorzien in drie zones: strandpost Mariakerke, strandpost Koninginnelaan en strandpost Kemmelbergstraat”, zegt schepen Nancy Bourgoignie (SP.A), bevoegd voor de strandreddingsdienst.

Nieuwe strandpost

Concreet zullen er in totaal 15 redders ingezet worden van 10.30 tot 18.30 uur. Het officiële badseizoen start op 16 juni en loopt tot 16 september. In die periode worden er dagelijks redders ingezet. Van 18 juni tot en met 29 juni en van 3 september tot en met 16 september op de drie strandposten. Van 30 juni tot en met 2 september op 13 badzones: Raversijde, Kinkhoorn, Diksmuide, Mariakerke, Northlaan, Koninginnelaan, Kemmelberg, Kursaal, Oosthelling, Christinastraat, Louisastraat, Duin en Zee en Fort Napoleon. Deze laatste zone is een nieuwe strandpost. “Bewoners van de vuurtorenwijk en wijk Oosteroever kunnen hierdoor rekenen op een verdubbeling van het aanbod bewaakte zwemzones aan de oostelijke zijde van onze havenmonding”, zegt schepen Bourgoignie. Het schepencollege stelde dit jaar 34 postoversten en 206 strandredders aan. Dat zijn er respectievelijk 4 en 16 meer dan in 2017. Hoofdredder Jonathan Devos verdeelt alle redders onder in teams. “Hij zorgt daarbij voor een goede mix van ervaren en onervaren redders. Op die manier worden de nieuwkomers onder de strandredders goed klaargestoomd voor de toekomst en wordt de opvolging voor de komende jaren verzekerd. In totaal zijn er dit jaar 40 nieuwe redders aan”, besluit schepen Bourgoignie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen