BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Groot-Brittannië boven op de Zoncolan: Froome herrijst uit zijn as, Yates pakt extra tijd op Dumoulin

GiroEen koninklijk bruidsgeschenk in de Giro voor prins Harry en Meghan Markle. Op de dag van de Royal Wedding staken de Britten met een schitterend duel het kot in de fik op de Monte Zoncolan. Een verrezen Froome hield stand in de strijd om de ritzege, Simon Yates kocht met zijn tweede plaats nog wat extra tijd voor z'n roze trui.

44 reacties

  • guido van der smissen

    6 jaar geleden
    cadeau van yates ,
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    @Dirk Van den Bossche. Nooit van Karsten Kroon en Jeroen Blijlevens gehoord. Twee uitstekende ex-renners. En u zegt dat u iets van koers afweet. Google er dan eens op. @ Glenn Wouters. De manier waarop hij goud won in Rio, daar zou hij eens openhartiger mogen over zijn. Zoals Anna van der Breggen dat deed. Dat zou hem sieren. Maar dat is blijkbaar alleen aan de allergrootsten gegeven. En daar hoort hij toch niet bij.
  • Rudy Vander Elst

    6 jaar geleden
    Allee de doping heeft weeral geholpen, mocht niet gestart zijn een echte schande SKY geld primeert
  • Dirk Van Den Bossche

    6 jaar geleden
    De Nederlandse commentatoren van Eurosport kennen niet van koers. Vraag me af of die Karsten Kroon , Jeroen Blijlevens wel ooit op een fiets hebben gezeten. Sinds zondag eindelijk een Belg die iets van koers kent : Frank Hoste. Een kenner en zeer spraakzaam analyst.
  • glenn wouters

    6 jaar geleden
    Pedro, froome is een degelijk renner, maar Greg is mi,stens zo goed, en nooit in opspraak gekomen. Ik snap daarom niet waarom U Greg altijd aanvalt, daar heb ik behoorlijk wat moeite mee. Voor een renner supporteren vind ik meer dan prima, dat moet zelfs. Maar tegen een renner zijn, daar kan ik niet aan uit. Ik ben geen fan van Froome, maar wat hij op de zancolan doet, daar kan ik van genieten.