Quim Torra
Volledig scherm
Quim Torra © AFP

Gevangen en gevluchte ministers in nieuwe Catalaanse regering: Madrid spreekt over "provocatie"

BuitenlandDe nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra heeft vandaag zijn regering samengesteld. De regeringsploeg van Torra bestaat onder meer uit twee gewezen ministers die nog achter de tralies zitten en twee ministers die naar België zijn gevlucht na de Catalaanse poging tot afscheiding van Spanje. 

29 reacties

  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Ze gingen letterlijk lopen met het geld van hun kiezers.En dat zijn volgens sommigen hier dan nog "de goei".Maar als ze ook dit jaar weer aan de Spaanse kust liggen te bruinen is er niets aan de hand.Dan is het geen dictatorland.
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Franco Rajoy, net zoals onder de andere Franco: vervolgen van eigen volk, die dan nog het meest opbrengt aan de Spaanse staatskas.
  • Karel Wortel

    6 jaar geleden
    Niets te stelen: beslissingen van een parlementaire meerderheid uitvoeren
  • martin govaert

    6 jaar geleden
    Dat wil zeggen dat je die 4 Ministers niet nodig heb t om te regeren ,dus overbodig. Als ze maar geld kunnen verbrassen ....al eens uitgerekend wat zulke pantomines kosten ?
  • Eddy van Dorst

    6 jaar geleden
    Deze mensen horen niet in een regering maar in de bak kotsgraaiers.Spaanse regering heeft gelijk al goed dat ze niet regeren als den belziek anders is dit land ook om zeep op korte tijd