Direct naar artikelinhoud
Marseille

Terreuralarm in station Marseille: gebouw ontruimd, man opgepakt

Soldaten voor het station.Beeld REUTERS

Het station Saint-Charles in de Zuid-Franse stad Marseille is vanmiddag ontruimd geweest. De politie heeft een verdachte man opgepakt, die 'elektrische en elektronische materialen' in zijn rugzak had zitten. Volgens de burgemeester van Marseille is een aanslag verijdeld.

Volgens de Franse krant La Provence sloeg een militair alarm nadat hij een man had opgemerkt met een zak met daarin draden en batterijen. De man in kwestie weigerde zijn identiteitskaart te tonen en werd opgepakt. Hij ontkende dat hij explosieven bij zich droeg. 

De ontmijningsdienst is ter plaatse gestuurd om de zak te controleren. Intussen werd het stationsgebouw geëvacueerd. Rond 15.30 uur ging het stationsgebouw eer open.

Volgens de Franse procureur zaten in de zak 'elektrische en elektronische materialen die gebruikt konden worden als onderdeel van een explosief voorwerp'. De man zou de Tsjetsjeense nationaliteit hebben. Volgens Jean-Claude Gaudin, burgemeester van Marseille, is een aanslag voorkomen. Hij sprak van "een man met duidelijke terroristische bedoelingen".

Het station van Marseille.Beeld REUTERS
Soldaten en politie bewaken het station.Beeld REUTERS