Direct naar artikelinhoud
Ochtendstond

Scenarioschrijfster Julie Mahieu (34) geniet van een rustige ochtend. Tenzij er Neveneffecten opduiken

Scenarioschrijfster Julie Mahieu (34) geniet van een rustige ochtend. Tenzij er Neveneffecten opduiken
Beeld thomas legreve

In de rubriek 'Ochtendstond' steken we de voetjes onder de ontbijttafel bij een bekende naam. Vandaag trokken we naar scenarioschrijfster Julie Mahieu (34), die samen met haar vriend Jonas Geirnaert tv-reeks De Dag schreef.

"Of we niet eerst een wandeling door de tuin willen maken?", stelt Julie Mahieu voor in haar woning in Sint-Amandsberg. De tuin, vol verstopte waters, wandelpaden en zelfs een gestrande caravan, blijkt een aards paradijs. Ze onderhoudt de plek met vriend Jonas Geirnaert en die andere neef van het Neveneffecten-gezelschap, Lieven Scheire en vrouw. Zij wonen immers naast hen en hey, staan toevallig net in de keuken wanneer we langslopen. “Soms komen alle neven en hun families samen in onze tuin. Dan brunchen we de hele dag door.” Het kan ook weleens mislopen. Dan loopt Julie met een gezichtsmasker op, ondergoed aan en enkel een deken losjes omgeslagen bij de buurvrouw binnen. Blijkt Jelle De Beule er ook net te zijn.

Maar soms, zoals vandaag, is het ­rustig ten huize Mahieu-Geirnaert. Dan ontbijt Julie in haar eentje en negeert Jonas de wekker. “Ten tijde van De Ideale Wereld bestond ontbijten uit een flesje Actimel leegdrinken. Toen Jonas en ik de serie De dag schreven, dwong ik mezelf om elke dag yoghurt met fruit te eten. Vervolgens ging ik joggen. Tot mijn knieën kapot gejogd waren...”

Het fatsoenlijk ontbijten heeft het koppel niet afgeleerd. Ze hebben zelfs vooruitgang geboekt

Het fatsoenlijk ontbijten heeft het koppel niet afgeleerd. Ze hebben zelfs vooruitgang geboekt. “Kijk, dit systeem heeft Jonas uitgevonden.” Julie laat een groen bakje volgepropt met charcuterie zien. “Hij bedacht dat we toch meer structuur in onze koelkast nodig hadden. Introducing het bakske. Dit spaart ons heel wat elektriciteit, plaats én zeker twee dagen aan opruimen in een jaar uit.”

En net wanneer Julie haar kommetje ­yoghurt leeg schraapt, wandelt de uitgeslapen uitvinder de keuken binnen. In de tuin loopt Lieven langs. Voor een laatste zwaai.