De Venezolaanse president Maduro na zijn overwinning.
Volledig scherm
De Venezolaanse president Maduro na zijn overwinning. © AP

Maduro wint verkiezingen in Venezuela, VS erkennen uitslag niet

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft de verkiezingen gewonnen. Dat blijkt uit officiële resultaten van de nationale kiesraad (CNE). Al voordat de definitieve uitslag bekend was, verklaarden de Verenigde Staten de uitslag ervan niet te erkennen. Ook de Venezolaanse oppositiekandidaat Henri Falcon erkent de uitslag niet. De Russische president Vladimir Poetin wenste Maduro succes, maar riep wel op tot een "nationale dialoog".

13 reacties

  • Michel de Coorebyter

    6 jaar geleden
    Wellicht heeft de georganiseerde armoede en het populisme het punt of no return bereikt : Er zijn zo veel mensen die uit de hand van de socialistische populistische regering eten dat de partij sowieso zeker is van zijn overwinning. Daar nog wat fraude bij en de overwinning is binnen.
  • Geert Van de Moortele

    6 jaar geleden
    Nu de olieprijs stijgt een goede zaak voor Venezuela en de gewone Venezuelaan. Want voor Maduro en het regime moet iedereen kunnen genieten van de welvaart.
  • Mich Vanderhoydonck

    6 jaar geleden
    Arme Venezolanen ,hélaas stemmen de corrupte socialistische minderheid voor hun dictator wegens omgekocht. Weg met dit soort democratie.
  • hasso Naciye

    6 jaar geleden
    Maduro wint de rest moet zwijgen .
  • Luke Vincke

    6 jaar geleden
    Wat hebben de VS te "erkennen"? Het is het volk van Venezuela dat beslist. Hebben de VS gevraagd of iemand hun presidentsverkiezingen van 2016 wilde erkennen?