Rik Daems mag wijn verbouwen op mooiste plekje van Leuven

© rr

© liv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De gemeenteraad van Leuven heeft maandagavond het voorstel goedgekeurd van de bvba Daems&Zn om een wijngaard aan te leggen op de site van de abdij van Keizersberg, één van de mooiste plekjes van Leuven. Opvallend, de man achter de bvba is niemand minder dan oppositieraadslid en gewezen minister Rik Daems (Open VLD).

stl

De gemeenteraad sprak zich dus uit voor het voorstel van de bvba Daems&Zn om een 'wijngaard in te richten en uit te baten' op de site van de abdij van Keizersberg. Het gaat om een toeristisch-educatieve toonwijngaard op een plaats waar ook al in de middeleeuwen druiven werden verbouwd.

De Keizersberg geldt als één van de mooiste plekjes van de stad. Vanop de berg, met het kenmerkende Mariabeeld, heb je een adembenemend zicht over de stad.

Rik Daems komt overigens wel vaker met zijn wijn in het nieuws. Afgelopen weekend raakte nog bekend dat één van zijn wijnen, de Joséphine Brut Rosé, een prijs won tijdens een concours voor Belgische wijnen. Daems noemde dat zelf een soort van wraak op Bruno Wyndaele. In een blinde test in een televisieshow met Wyndaele omschreef Daems zijn eigen wijn ooit als 'bocht'.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen