De panelen op het dak van de kerk.
Volledig scherm
De panelen op het dak van de kerk. © VTM NIEUWS

Voor het eerst schitteren er zonnepanelen op het dak van een kerk

Op de kerk van Aalst liggen sinds kort zonnepanelen. Het is de eerste keer dat het dak van een kerk op deze manier ter beschikking wordt gesteld van parochianen. Zo kunnen parochianen mee profiteren van de energie die ‘de hemel te bieden heeft’.

10 reacties

  • Gerard Dochy

    6 jaar geleden
    Zonder de netvergoeding was het een goede investering. Maar dan kwamen de struikrovers met nieuwe kosten, waardoor het voor een particulier een verliespost werd, en de volgende stap, zal hieraan niets verbeteren. Afhankelijk van de keuzes de overheid maakt, ga ik ook mijn installatie optimaliseren, en dit betekent wellicht een serieuze reductie in de nabije toekomst , waarbij de vrijgekomen ruimte naar een zonneboiler gaat... Iemand een paar tweedehands paneeltjes kopen?
  • Jan Dierckx

    6 jaar geleden
    Schitteren? Ha, lelijke ondingen zullen nooit of te nimmer op mijn dak liggen. En dan willen ze de kerncentrales sluiten? Dan gaat ge er niet komen met een paar van die monsters op je dak, zeker in België niet.
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Stap nooit in zo een cooperatie! 800 000 arco cooperanten in een christelijke organisatie zijn hun aandeel van 3000 euro kwijt. Niks aan te doen. Overheid laat je in de steek. Laat je niks wijsmaken door de pastoor of tommelein.
  • Robert De Fruytier

    6 jaar geleden
    Daar zijn kerken allen nog goed voor.Zo doen ze nog wat terug voor de maatschappij.Voor de rest.......
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Op een kerk schitteren die inderdaad, lijkt wel of de stralen gods de boel opwarmen.