Foto door Matthew Bennett via Unsplash
Volledig scherm
PREMIUM
© Foto door Matthew Bennett via Unsplash

Als je er na 43 jaar huwelijk de brui aan geeft: een persoonlijk verhaal van een grijze scheiding

Ook na 40 jaar huwelijk heb je nog een leven voor je. Het aantal zestigers dat gaat scheiden, is de laatste jaren dan ook verdubbeld. Een persoonlijk verhaal van een grijze scheiding. "Zolang het nog te dragen is, ga je door."

11 reacties

  • Nawara nawashi

    6 jaar geleden
    Ik ben gescheiden puur voor belasting. Mijn vrouw woont in het huis ,en mijn domicilie is aan zee. Vrouw heeft huis en ik app.aan zee. hahaha...elk jaar zeker 3000€ voordeel. Dag zot Belgie.
  • Cindy Verschave

    6 jaar geleden
    Van zodra de kinderen ouder zijn dan 12 kon ze ook gaan werken, lees ik tussen de reacties. Dan verliezen die dames nog 12jaar aan carrière. Daar is geen enkele reden toe gezien er ook een vader is die voor de kinderen kan zorgen. De tijd dat de man moet voorgaan op de vrouw is voorbij. Offers dienen er aan beide kanten gemaakt te worden. Vrouwen dienen niet om de kinderen groot te brengen, om daarna gedumpt te worden. Dan heb je geen vrouw maar gebruik je een vrouw.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Ze hebben dan ook 43 jaar naast elkaar geleefd. Gaan werken, voor de kinderen zorgen, eigen hobby's,...en ineens ben je op pensioen. Je bent in de week veel samen thuis en dan blijkt dat je over niets meer kan praten, geen raakvlakken meer hebt,...
  • krista notelaars

    6 jaar geleden
    De uitdaging om samen te leven is er als beide met pensioen gaan en ze mekaar 24 uur voor de voet lopen.
  • Wim Van Hoof-Segers

    6 jaar geleden
    Alimentatieafschaffen is het beste. Van zodra de kinderen ouder dan 12 zijn kon ze ook gaan werken. Maar teren op inkomen van iemand anders is natuurlijk gemakkelijker