Kristien Bollen
Volledig scherm
© Kristien Bollen

Tractor met hooiwagen ramt woning: huis onbewoonbaar, drie bewoners naar ziekenhuis

Op de Zelemseweg in Schaffen bij Diest (Vlaams-Brabant) is deze middag een hooiwagen voor nog onduidelijke reden uit de bocht gegaan. Het ongeval gebeurde rond 13.15 uur . De tractor met hooiopraapwagen kwam in de voorgevel van de woning terecht. 

17 reacties

  • Luc Beeten

    6 jaar geleden
    Normaal zit er op die wagens een dissel die 360 graden draait,dat is al jaren zo,wij hadden er zo ene en zo waren ze allemaal gemaakt of ze werden afgekeurd,moest dat een vaste dissel zijn dan kantelde elke tractor gewoon mee met de wagen. Ik zie wel dagelijks dat de chauffeurs een gsm hanteren en dat met zo'n gevaarten,ik woon op een kruispunt en dan zie je wat...en dan tegen die snelheid.....
  • Piet Vanzonhoven

    6 jaar geleden
    Als de aanhangwagen omkantelt heb je 2 mogelijkheden ofwel kantelt de tractor mee ofwel breekt hij los , al eens bekeken waar en hoe de tractor staat? Te snel en overbeladen door de bocht, punt. Het is gemakkelijker een tractor die 25 rijdt voorbij te steken als eentje die 50 rijdt . De rest is zever.
  • Staf Vandoorne van pierre de garde

    6 jaar geleden
    De tijd dat een landbouwtraktor 25 km per uur reed is lang geleden sommige gaan vlot over 60 per uur
  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    @FREDERIK Pollaris Leer zelfs eens met een tractor te rijden. Vooral die gekken die aan grondverzet doen, met overladen trailer. Brengen niet allen schade bij iemand anders, maar aan het ganse wegennet. Een 50 ton aanhangtrailer gekoppeld op 1 (één) bol is waanzinnig. Maar ja iedereen heeft maar te ondergaan nietwaar en nog te zeggen dank u;
  • FREDERIK Pollaris

    6 jaar geleden
    Allereerst,tractoren rijden tegenwoordig max 50 km per uur .ten tweede,de tractor was niet uit de bocht gevlogen .de aanhanger was losgekomen van de trekker .