Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo (archiefbeeld).
Volledig scherm
Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo (archiefbeeld). © EPA

Verenigde Staten dreigen met "strengste sancties ooit" tegen Iran

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, heeft zwaar uitgehaald naar Iran. Het regime zal te maken krijgen met "de zwaarste sancties in de geschiedenis", zo klonk het, tenzij het zich plooit naar een reeks verregaande eisen die de VS stellen voor een nieuw nucleair akkoord. Iran roept Europa op om stappen te ondernemen. "De Verenigde Staten kunnen niet in hun eentje beslissingen nemen voor Iran en voor de wereld", reageerde de Iraanse president Hassan Rohani meteen.

31 reacties

  • Chantal Naessens

    6 jaar geleden
    Fantastis
  • peter verbruggen

    6 jaar geleden
    dreigen, roepen, tieren .. en wapens verkopen. wedden dat trump op de navo top zal eisen dat alle landen amerikaanse wapens moeten kopen !!!!! geld geld geld
  • Michel Goldfinger

    6 jaar geleden
    Iran is een land die terroristen steunt in heel de wereld dat is al jaren bewezen. DAt zij zwaar gestraft worden voor dat is dan heelemaal normaal
  • Uto Tromp

    6 jaar geleden
    Amerika moet eens leren dat zij niet de wereld besturen. Als je denkt dat Amerika gelijk heeft waarom dan een onafhankelijk land zijn dan kunnen ze beter België bij Amerika inlijven.
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    De wereldvrede wordt tegenwoordig vooral door de USA bedreigd. Iran mag me altijd contacteren als er zaken moeten gedaan worden. Ik heb geen banden met de USA dus die kunnen letterlijk de pot op voor mij.