Archiefbeeld van de politie  die tussenkomt bij rellen tijdens het EK2016.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de politie die tussenkomt bij rellen tijdens het EK2016. © AFP

Zes jaar Oekraïense cel voor Fransman die aanslagen wilde plegen tijdens EK2016

Het Oekraïense gerecht heeft maandag een Fransman veroordeeld tot zes jaar cel. De 27-jarige man was in 2016 opgepakt aan de Oekraïens-Poolse grens met een wapenarsenaal en werd ervan beschuldigd dat hij aanslagen wilde plegen tijdens het Europees kampioenschap voetbal in 2016 in Frankrijk.

4 reacties

  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Die komt er goedkoop vanaf, waarom zouden ze zich inhouden, na 3 jaar is die weer vrij.
  • Rogé Brouwers

    6 jaar geleden
    Zal plezant zijn voor diene
  • Dirk Visser

    6 jaar geleden
    Ik geloof er niets van dat hij aanslagen wilde plegen tegen een moskee en synagoge. Dat gebeurt nooit.
  • Salahudien Ayoubi

    6 jaar geleden
    6 jaar is da alles ?
  1. Ervaring in Syrië en bedreven in desinformatie: dit is de generaal die Oekraïne met chemische wapens belaagt
    PREMIUM
    22

    Ervaring in Syrië en bedreven in desinforma­tie: dit is de generaal die Oekraïne met chemische wapens belaagt

    De Amerikaanse autoriteiten betichten Rusland nu formeel van het gebruik van chemische wapens in Oekraïne. En ze openbaren ook wie daar volgens hen mee bezig is. Het blijken boswachters te zijn die stropers werden. Want het is een legereenheid die officieel alleen maar dient om de eigen soldaten tegen die wapens te beschermen. Ze wordt geleid door luitenant-generaal Igor Kirillov. Die was ook al in Syrië actief. Wat deed hij daar? En waarom schreef hij in een vakblad over stiekeme testen in een Californisch lab? “Ze experimenteren daar met het coronavirus.”
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruitgang gesprekken wapenbestand: zondag nieuwe ronde

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruit­gang gesprekken wapenbe­stand: zondag nieuwe ronde

    Tijdens de onderhandelingen in Egypte over een wapenbestand tussen Israël en Hamas is zaterdag geen vooruitgang geboekt. Dat hebben vertegenwoordigers van beide partijen gemeld. Zondag volgt een nieuwe ronde. Het voorstel voorziet in een tijdelijk staakt-het-vuren en de vrijlating van Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen. Ondertussen demonstreren Israëliërs in Tel Aviv tegen Benjamin Netanyahu. Zij vinden dat hun premier te weinig doet om de gijzelaars uit Gaza terug te halen en hen in gevaar brengt met het geplande offensief in Rafah. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 4 mei terug.