In Velm is de regen met bakken uit de lucht gekomen.
Volledig scherm
In Velm is de regen met bakken uit de lucht gekomen. © Birger Vandael

Regen valt met bakken uit de lucht in Limburg, straten onder water in Sint-Truiden, delen stad zonder stroom

In Limburg heeft tot dusver vooral het zuiden last gehad van de onweersbuien. Vanavond breiden de buien zich verder uit naar het noorden. Volgens weerman Ruben Weytjens trekt het onweer via Maasmechelen en Lanaken verder in de richting van Bree. In Velm, deelgemeente van Sint-Truiden, was er wel een tijdje wateroverlast. Ook is in een aantal wijken van de stad de elektriciteit uitgevallen na een blikseminslag.

33 reacties

  • Peter Straetemans

    6 jaar geleden
    Als de regen in bakken uit de lucht valt, hoe kan dan de riolering verstoppen? En wat gaan ze dan naderhand met die bakken doen?
  • Roger Duyssens

    6 jaar geleden
    Het is een fenomeen op heel beperkte ruimte er zijn deelgemeenten van St-Truiden waar gisteren nauwelijks water gevallen is . In Brustem was de blikseminslag terwijl de dag ervoor op minder dan 5 km in vogelvlucht daarvandaan meer en hardere donderslagen zijn waargenomen. Dit kan je niet voorspellen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ben blij dat ik in het zonnige Spanje zit ! En binnenkort voorgoed. Gedaan met deprimerende grijze luchten !
  • Erwin De Meyer

    6 jaar geleden
    Afwateringen , rioleringen moeten constant onderhouden worden , kuisen , spoelen , herstellen. Verzaak je dit door te besparen kan het fout lopen. Oh ja , en alles vol met beton gieten doet er ook geen goed aan hé.
  • Fatima Dirkx

    6 jaar geleden
    En blijven volbouwen. Renoveer een huis en gebruik je verstand bij het aanleggen van je tuin.