Inspecteur die wapens en explosieven wilde kopen opgepakt

© Photo News

Een agent van de lokale politie van Charleroi is maandagmiddag opgepakt in Marcinelle, bij Charleroi. Hij had geprobeerd om via het internet wapens en explosieven te kopen. Wat hij daarmee van plan was, wordt nu nog uitgezocht.

tg

Zwaarbewapende en gemaskerde leden van de speciale eenheden van de federale politie vielen om iets na 14 uur de woning van de verdachte aan de rue Tienne Saint-Gilles in Marcinelle binnen. De straat werd volledig afgesloten en buurtbewoners werd gevraagd om binnen te blijven.

De bewoner, een inspecteur bij de lokale politie, werd gearresteerd en wordt momenteel verhoord in de lokalen van de federale gerechtelijke politie van Charleroi. In de woning is een huiszoeking aan de gang. De ontmijningsdienst Dovo is onderweg naar het adres, zegt een bron bij de politie.

Het parket van Charleroi is voorlopig karig met informatie. De bewoner zou geprobeerd hebben om wapens en explosieven te kopen via het internet. Volgens één bron zou het om handgranaten gaan, al kon dat nog niet worden bevestigd. Of de koop ook effectief is doorgegaan en of hij eerder al verboden wapens kocht en met welk doel, is op dit moment nog niet duidelijk.

Maar gezien de omvang van de interventie mag men er van uitgaan dat het om een zwaar dossier gaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen