Chinese staalwerkers in een fabriek in de oosterse provincie Anhui. De groeiende macht van China heeft recent grote spanningen met de VS veroorzaakt, die resulteerden in door de VS opgelegde in importheffingen op aluminium en staal. Gisteren raakte echter bekend dat de Amerikanen de handelsoorlog tijdelijk ‘on hold’ zetten.
Volledig scherm
Chinese staalwerkers in een fabriek in de oosterse provincie Anhui. De groeiende macht van China heeft recent grote spanningen met de VS veroorzaakt, die resulteerden in door de VS opgelegde in importheffingen op aluminium en staal. Gisteren raakte echter bekend dat de Amerikanen de handelsoorlog tijdelijk ‘on hold’ zetten. © AFP

Foto van Chinees-Amerikaanse onderhandelingen verhit gemoederen: "Amerika nu is even gesloten als het China van honderd jaar geleden”

Op Weibo, een grote sociale mediasite in China, circuleert een foto van de onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten deze week, waarbij opvalt hoe jong de Chinese delegatie is in vergelijking met de zeer grijze Amerikaanse delegatie.

8 reacties

  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    China zal er in lukken. De USA is een zinkend schip want de wereld pikt het niet meer dat ze andere volkeren dwingen door boycots waardoor de EU, Japan enz... verplicht moeten meedoen om zo een land economisch te wurgen. Als deze ban eindelijk doorbroken wordt is het met deze schurkenstaat gedaan.
  • Frank Lateur

    6 jaar geleden
    Het is gedaan met de V.S. of ze moeten weer een oorlog ontketenen. Daar zijn ze mee bezig in Iran.
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    En die geslotenheid heeft de Chinezen de welvaart gebracht, die ze nu hebben! En als openheid onze ondergang betekent (wat meer om meer blijkt), dan leve de geslotenheid!
  • Ben Van Loon

    6 jaar geleden
    Dat is zo Giwdul. Trump mag dit op zijn palmares schrijven, tegen de wil van de fake news media. Hij kan in het linkse Europa sowieso niks goed doen.
  • Ludwig VdB

    6 jaar geleden
    Of mag Trump op zijn palmares schrijven dat er meer evenwicht komt in de handelsbalans tussen beide landen? Zo zal het wel zijn maar men verdraagt niet dat Trump iets op zijn palmares schrijft.