Hulpverleners zijn bezig brokstukken van het neergestorte toestel op te ruimen.
Volledig scherm
Hulpverleners zijn bezig brokstukken van het neergestorte toestel op te ruimen. © EPA

Vrouw die zwaargewond raakte bij Cubaanse vliegramp overleden, twee laatste overlevenden kritiek

Een 23-jarige Cubaanse vrouw die vrijdag het vliegtuigongeluk bij de Cubaanse hoofdstad Havana overleefde, is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dat heeft het Cubaanse ministerie van Gezondheid bekendgemaakt. 

0 reacties

  1. “Omarm jullie rol als huisvrouw”: NFL-ster choqueert met vrouwonvriendelijke speech over ‘duivelse leugens’ op proclamatie
    25

    “Omarm jullie rol als huisvrouw”: NFL-ster choqueert met vrouwon­vrien­de­lij­ke speech over ‘duivelse leugens’ op proclama­tie

    Een staande ovatie viel hem te beurt op de proclamatie. Maar de speech die de Amerikaanse Football (NFL)-speler Harrison Butker (28) gaf aan de afgestudeerden van het Benedictine College - een katholieke en kunstgerichte privéschool even ten noorden van Kansas City-, deint vooral na. Met enkele opvallende uitspraken gaf de kicker van de Kansas City Chiefs, die dit jaar voor de derde keer de Super Bowl won, uiting aan zijn oerconservatieve visie op ander andere gendergelijkheid.
  2. Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”
    PREMIUM

    Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie terugge­zien, nu kan dat niet meer”

    Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee naar huis, de eenzaamheid en de bommen aan het thuisfront: “De laatste keer dat ik naar huis ging, zaten we samen rond de kersttafel toen de granaten vielen.”
    Wondelgem