In Brussel gebeuren liefst vier op de tien verplaatsingen nog altijd per 'persoonlijk gemotoriseerd voertuig'. Enkel Rome scoort slechter in Europa, zo staat in de studie, die het Duitse Wuppertal Instituut uitvoerde in opdracht van Greenpeace.
Volledig scherm
In Brussel gebeuren liefst vier op de tien verplaatsingen nog altijd per 'persoonlijk gemotoriseerd voertuig'. Enkel Rome scoort slechter in Europa, zo staat in de studie, die het Duitse Wuppertal Instituut uitvoerde in opdracht van Greenpeace. © Photo News

Brussel krijgt slecht mobiliteitsrapport: "Te veel Brusselaars gebruiken voor korte afstanden de auto"

Brussel scoort in vergelijking met andere Europese grootsteden slecht op het ontraden van autogebruik, het promoten van openbaar vervoer en de algemene fietsveiligheid. Dat blijkt uit een nieuwe studie waarover De Morgen vandaag bericht.

30 reacties

  • Walter De Vuyst

    6 jaar geleden
    Het zijn vooral de West-Vlaamse bedrijfswagens en camionettes die Brussel vervuilen en verpesten van de stank . Om dan na hun dagtaak als gekken de E40 onveilig te maken . Langs de andere kant zijn sommigen ook gewoonweg te lui om zich te voet of per fiets in Brussel te verplaatsen en verkiezen daarom koning auto . Nu , dat is absoluut hun volste recht .
  • Aaa Aaa

    6 jaar geleden
    iedereen weet dit allang , btw fietsen in brussel ben wel mijn leven niet beu hoor
  • FRANS DE ROUCK

    6 jaar geleden
    Korte afstanden !!!! Hoe kan het anders ! Belgie is een scheet groot.
  • FRANS DE ROUCK

    6 jaar geleden
    In feite mogen we wel verkeersbelastingen betalen om de overheids schuldenput te dempen maar liefst zouden ze willlen dat we de auto in de garage laten staan. Ze vullen hun zakken met verkeersbelasting , accijnzen , Btw op het onderhoud ......maar we zouden tevoet moeten gaan. Ik heb me al een pony gereserveerd voor het geval dat de Groenen in e regering zouden komen.
  • peter verbruggen

    6 jaar geleden
    ik neem de wagen om mijn wekelijkse boodschappen te doen en voor de rest, de metro / tram . het zijn vooral pendelaars die de wagen gebruiken