© Le Specs

Deze zonnebrillen passen bij jouw gezichtsvorm

Of je nu je kin iets smaller wil maken of je voorhoofd wil verkleinen, de juiste zonnebril krijgt het zo voor elkaar. Noteren: deze zonnebrillen passen bij jouw gezichtsvorm!

cityfashion

Zoek de tegenhanger van je gezicht

Het klinkt misschien vreemd, maar de juiste zonnebril heeft een totaal andere vorm dan je gezicht. Heb je een rond gezicht en wil je je features iets smaller laten lijken? Kies dan voor een hoekige of vierkante zonnebril. Van nature een hoekig gezicht en op zoek naar een bril dat je gezicht zachter maakt? Een ronde of ovale bril does the trick!

Zorg voor evenwicht

Een zonnebril die jouw gezichtsvorm flatteert? Bewonder jezelf eens goed in de spiegel en bepaal waar het zwaarste punt van je gezicht ligt. Is jouw gezicht bovenaan smaller dan onderaan? Dan kies je best voor een iets groter of zwaarder montuur. Een iets groter voorhoofd en smalle kin? Dan kies je best voor een iets fijnere bril.

Size does matter

De juiste grootte kan écht een verschil maken. Hoe kleiner je gezicht, hoe beter kleine en fijne monturen bij jou passen. Met te grote modellen verdwijnt de helft van je gezicht en dat is natuurlijk nooit de bedoeling. Omgekeerd telt dit ook. Heb jij een iets groter hoofd? Grote zonnebrillen met zware monturen zijn jouw partner in crime dit seizoen!

Bikinibody? Niet nodig: deze topjes verdoezelen je buikje

© Atos Lombardini

Niet tevreden over je buikje? Met enkele simpele stijltips ben je zo van die onzekerheid af. Deze topjes verdoezelen je buikje!

Kies voor topjes uit een losvallende stof

Hoe strakker de stof, hoe meer je je buik benadrukt. Soepele, losvallende stoffen die niet te strak rond je bovenlichaam zitten,brengen je lichaam in proportie en laten je buikje een stuk smaller lijken. Tip: hét model dat altijd werkt? Een A-lijn topje dat net op je heupen valt!

Hoe groter de print, hoe beter

Wie denkt dat prints allesbehalve wonderen doen voor je figuur, heeft het goed mis. Hoe groter en opvallender de print (denk: contrasterende kleuren of grafische lijnen bijvoorbeeld), hoe meer je de optische illusie wekt dat je buik een stuk smaller is.

Het zit hem in de details

Topjes of blouses met ruches, plooien of asymmetrische stukken zijn altijd een goed idee wanneer je je buikje wil verbergen. Op die manier gaat de aandacht naar je topje zélf, niet naar je probleemzone waar je onzeker over bent.

Last van droge voeten? Smeer ze in met banaan

© Steve Madden

Nu het wat warmer wordt, zijn je voeten eindelijk klaar om uit hun winterboots te breken. De teleurstelling is dan ook groot eens je merkt dat ze niet echt verzorgd en babyzacht de winter zijn doorgekomen. Gelukkig bestaat er een snel en eenvoudig trucje om dat op te lossen. Zo kan je ook deze lente zonder schroom de hielen lichten.

Peel banana...

Jouw lifesaver? Die ligt gewoon in je fruitschaal. Gooi de schil van je banaan nadat je ‘m in je smoothie hebt gedraaid niet weg maar gebruik hem voor je voeten. De vitaminen en aminozuren die erin zitten, zorgen voor een super zachte huid.

Gewoon even met de binnenkant van de schil over je voetzool wrijven, laten intrekken en nadien goed afspoelen. Wedden dat je droge voeten na een paar dagen weer poezelig zacht zijn en je jouw zomerschoenen zonder gêne kan aantrekken?

Bananenmasker

Wil je echt een shockkuur voor je stappers? Maak dan een voedend maskertje met een rijpe banaan en honing. Plet goed (als het nog niet crèmig genoeg is, kan je er altijd wat citroen, boter of room aan toevoegen), laat vijftien minuutjes inwerken en spoel af met lauw water. Hierna kan je best je voeten nog vijf minuten in een koud waterbadje laten dobberen. Droog goed af, smeer in met je favorieten voetencrème en ze zijn ready to reveal!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer