Zware brand in loods bouwbedrijf in Herent

© Twitter

In het Vlaams-Brabantse Herent heeft in de nacht van maandag op dinsdag een zware brand gewoed. Het vuur brak uit in een loods van bouwbedrijf De Coninck. Er vielen geen gewonden.

evdg

De brandweerkorpsen van Leuven en Zaventem waren verschillende uren in de weer om het vuur onder controle te krijgen. Rond 6 uur was dat het geval, maar de brandweer zal nog de hele dag moeten nablussen.

Het vuur in de loods brak rond 2 uur uit. De juiste oorzaak is nog niet bekend, maar de brandweer vermoedt dat er sprake is van zelfontbranding. In de loods ligt bouw- en sloopafval opgeslagen in verschillende boxen.

De brand veroorzaakte een hevige rook, daarom kregen buurtbewoners de raad ramen en deuren te sluiten. Hinder voor de nabijgelegen spoorweg was er niet. De brandweer moet nu alle boxen één voor één leeghalen en blussen. Dat karwei zal nog een groot deel van de dag in beslag nemen, luidt het.

Bouwfirma De Coninck ligt dicht bij een woonwijk in de deelgemeente Veltem-Beisem en naast de spoorlijn Leuven-Brussel. Voorlopig is er geen hinder voor het treinverkeer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.