De procureur van Bergen Christian Henry gaf vandaag meer tekst en uitleg bij de dood van Mawda.
Volledig scherm
De procureur van Bergen Christian Henry gaf vandaag meer tekst en uitleg bij de dood van Mawda. © Belga / The Guardian

Agent die kogel afvuurde op Mawda (2) is erg aangeslagen: "Hij heeft dit nooit gewild"

De agent die het schot heeft afgevuurd dat tot de dood van de Koerdische peuter Mawda (2) leidde, is geïdentificeerd, maar niet opgepakt. Dat heeft de advocaat van de nabestaanden, Olivier Stein, gezegd. De betrokken agent is erg aangeslagen door wat er gebeurd is. "Hij heeft dit nooit gewild", klonk het deze namiddag op een persconferentie van het parket in Bergen over de dood van het meisje.

358 reacties

  • Sara Peeters

    6 jaar geleden
    Michelin Gevers spijtig genoeg wel van deze wereld die zo harteloos geworden is alsook uw reactie, tegenwoordig geven ze meer om beesten dan om mensen! Het doet u precies niks dat er een kind gestorven is, Awel mij maakt da woedend.
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    Die kogel werd enkel afgevuurd omdat de agent zich bedreigd voelde. Zonder het misdadig gedrag van de criminelen op de vlucht zou dit kind nog leven.
  • linda thinks

    6 jaar geleden
    goed idee naomi en als ze dat doen hangen ze allemaal een kind door het raam en rijden vrolijk verder , wat zijn er toch naieve mensen hier die direkt de ouders en advocaat geloven dat er al rijdend geschoten is terwijl de politie zegt dat de agent uitgestapt was , en zelfs als het al rijdend was dan was het hun recht om te schieten als de bestelwagen in hun richting komt
  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    Natuurlijk niet. Die agent treft ook geen schuld. Schuldigen zaten aan het stuur.
  • Elle Woods

    6 jaar geleden
    Politieman deed enkel zijn job. Wanneer gaan we mensen eens zelf hun verantwoordelijkheid leren opnemen voor de keuzes die ze maken en niet de maatschappij laten opdraaien?