Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Legrève

Oppervlakte aan gekapte bomen en struiken langs Vlaamse wegen verdubbeld in afgelopen vijf jaar

In de periode 2017-2018 werd in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer op een totale oppervlakte van 118,34 hectare bomen en struiken gekapt langs snel- en gewestwegen in Vlaanderen. Dat is meer dan het dubbele van de 51,78 hectare in 2013-2014. 

6 reacties

  • nancy dejonge

    6 jaar geleden
    Wettelijk moet aan kapvergunning aangevraagd worden ! En aangekondigd worden! Wie zag daarvan iets ???? Doe dit maar eens in je eigen tui ! .. Je mag dan al snel een geldboete verwachten ! Maar politici mogen de wet naast zich leggen!
  • Eric Vanovermeire

    6 jaar geleden
    Wat sommigen niet beseffen is dat die struiken onderaan al vaak een erg dikke stam hebben. Ze werden wel terug gesnoeid in de hoogte in het verleden maar de onderstam bleef dikker worden. Als je daar bij een ongeval tegen terechtkomt is het niet zomaar effe de struiken in. Dus ook de verkeersveiligheid en dus de vergevingsgezinde infrastructuur varen er wel bij.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Zou onze minister niet weten dat ook onder en tussen de bomen een groenscherm perfect kan groeien.
  • Jules Huy

    6 jaar geleden
    Vroeger stonden er in elke straat bomen....ze moesten wijken voor de auto's....(te gevaarlijk voor aanrijdingen)...nu staan er auto's i.p.v. bomen....een stuk veiliger...!!!!!???
  • mieke vermeulen

    6 jaar geleden
    Er zullen minder en minder bomen zijn , daar is geen plaats meer voor Belgie zo n piepklein landje met 11 miljoen inwoners , moest het van de groenen afhangen zouden er geen bossen en bomen meer zijn dan zouden we al met 20 miljoen zijn in ons piepkleine landje Belgie , de groenen beseffen nog altijd niet dat ieder mens vervuild .