© Photo News

Dembélé blijft op de sukkel, Tottenham kan ook in Rusland niet op Belg rekenen

Mousa Dembélé is maandag niet het vliegtuig opgestapt naar Moskou, waar Tottenham Hotspur het dinsdag in de Champions League opneemt tegen CSKA Moskou. Dat meldde coach Mauricio Pochettino.

Dembélé was afgelopen weekend ook al niet van de partij in de Premier League-wedstrijd tegen Middlesbrough (1-2 zege voor Spurs). De middenvelder zou sukkelen met een hamstringblessure.

De Spurs, momenteel tweede in de Premier League, moeten het dinsdag ook stellen zonder de geblesseerden Harry Kane, Eric Dier, Danny Rose en Moussa Sissoko. Zij bleven eveneens in Londen. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen stapten wel het vliegtuig op.

In groep E ging Tottenham op de eerste speeldag met 1-2 onderuit tegen Monaco.

Engelse Belgen in de lappenmand

Na ook het uitvallen van Kevin De Bruyne en het aanhoudende blessureleed van Vincent Kompany moeten we ons de vraag stellen: wordt de intensiteit van de Premier League een acuut probleem voor de Rode Duivels? Een studie van de statistiekenwebsite physioroom.com lijst op welke spelers in de Engelse competitie het meest blessuregevoelig zijn, en helemaal bovenaan staan twee Belgen: sinds 1 januari 2012 zijn Mousa Dembélé en Vincent Kompany de meest blessuregevoelige spelers uit de Premier League zijn, met elk 30 aanwijsbaar verschillende letsels.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer