Dalemans
Volledig scherm
© Dalemans

Onweer trekt over Limburg: wolkbreuk zet straten blank in Maasmechelen, noodnummer voor hele land geactiveerd

Een hevig onweer is vanmiddag over het Maasland getrokken. In Maasmechelen veroorzaakte een wolkbreuk heel wat wateroverlast.

37 reacties

  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Steeds vaker gaat dit gebeuren..de planeet klopt aan de deur met factuur gericht aan de 'vrije markt'.
  • Vita Brunetti

    6 jaar geleden
    Al jaren een probleem op deze kruispunt en er wordt niks of weinig gedaan om dit op te lossen. Same story every time
  • Artuur Lemmens

    6 jaar geleden
    In Leuven helaas niets geregend, op een paar druppels na
  • Frans Dedokker

    6 jaar geleden
    Liesbeth, vant weekend 30gr se, zalig!
  • maxim vanderveken

    6 jaar geleden
    @ Jo Van Caenegem, ik ga u iets wereldschokkends vertellen. Wist u dat België groter is dan enkel uw achtertuin? Er is de afgelopen weken op meerdere plaatsen in Belgie zwaar onweer geweest dus het blijkt dat u een verkeerde analyse maakt.
  1. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.
  2. Tot 25 graden dankzij Spaanse Pluim: “Dit weekend even warm in België als in zuiden van Spanje”.  En wat met de rest van de paasvakantie?
    PREMIUM

    Tot 25 graden dankzij Spaanse Pluim: “Dit weekend even warm in België als in zuiden van Spanje”. En wat met de rest van de paasvakan­tie?

    Krijgen we tijdens de eerste week van april dit jaar ook meteen de eerste zomerdag? Volgens sommige weermodellen is dat goed mogelijk. Op grote hoogte kunnen de temperaturen zelfs zo fel stijgen dat we de 25 °C zouden kunnen aantikken. Dat zou meteen de vroegste zomerdag zijn sinds het begin van de metingen. Maar waar komt die warmte plots vandaan? Hoe uitzonderlijk is dit voor de tijd van het jaar? En blijft het daarna ook zomers?