Pro Life Campaign
Volledig scherm
© Pro Life Campaign

Ierse voorstanders abortus klagen "propaganda met kinderen met Down" aan

In Ierland wordt al wekenlang campagne gevoerd voor het referendum over abortus dat vrijdag plaatsvindt. Het eiland is verdeeld over de kwestie, en voorstanders verwijten tegenstanders nu afbeeldingen van kinderen met Down te misbruiken voor propagandadoeleinden.

14 reacties

  • Mitch Ridder

    6 jaar geleden
    Beide kampen spelen het fel. Downsyndroom is geen reden tot abortus. Abortus is al helemaal geen 'vooruitgang', het is het failliet van de beschaving: het zet aan tot een glijdende schaal naar rassenveredeling. Uiteraard moet abortus mogelijk zijn bij levensgevaar of verkrachting.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Ja er lopen domme, domme, domme mensen op onze aardbol en deze zijn er zeker een deel van.
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Als je weet dat je een Kind op de wereld zal zetten dat nooit in staat zal zijn om voor zichzelf te zorgen is abortus de enige juiste keuze.
  • Pieter Vankamp

    6 jaar geleden
    Hetzelfde met ouderdom en behoevende ouderen. Wat is waardig ouder worden ?
  • Kalo Anders

    6 jaar geleden
    Ik snap eigenlijk niet waarom je mensen zou verbieden om een keuze te mogen maken ? Geen abortus wil zeggen : niemand mag kiezen, wel abortus wil zeggen : iedereen mag kiezen. Maar, we weten vanuit welke hoek de tegenstand komt, dezelfde groep die heimwee heeft naar de middeleeuwen, en nog meer heimwee naar de periode daarvoor. Face it : het toelaten van abortus is deel van een evolutie-process. Je bent daarvoor, of je wilt vooruitgang blokkeren.