Anjali (10) is een van de kinderen die in de Indiase mica-mijnen werkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Anjali (10) is een van de kinderen die in de Indiase mica-mijnen werkt. © Mayank Soni

Dit mineraal wordt gewonnen door kinderabeid. En het zit in je elektronische apparatuur

ADWe zijn allemaal tegen kinderarbeid, maar dikke kans dat u iets in huis heeft waar Indiase kinderen voor hebben gezwoegd in de mijnen. Het gaat om mica, een mineraal dat in onze mobieltjes, verf, shampoo en auto’s zit. Kinderhulporganisatie Terre des Hommes start vandaag een campagne.

15 reacties

  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    En moeten wij dat oplossen? We kunnen toch niet bepalen wat er met onze betaling (veel of weinig) gebeurt.
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Meer betalen is niet per definitie de oplossing, want dat betekent vaak gewoon meer winst voor bepaalde partijen! En die bedrijven beloven, hebben de intentie, denken er aan, maar ze dronken een glas, pisten een plas en lieten alles zoals het was. En de consument, hij kocht voort. Alleen de lokale overheid kan met regelgeving en controles iets veranderen; Maar als die daarvoor te dom of te corrupt is ... Nogmaals, wie kwam ons vroeger helpen?
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Dat ligt niet aan de consument, maar aan de producent en de overheid ginder. En aan de ouders die dat toestaan ipv hun rechten op te komen. Dat zijn de redenen waarom kinderarbeid hier uitgeroeid is.
  • Micha De Vlieg

    6 jaar geleden
    Ik heb zonet mijn iPhone tegen de grond gesmeten uit protest... morgen moet ik wel een nieuwe halen want ik kan niet zonder
  • Wilfried Van der Jeught

    6 jaar geleden
    Schande! Geef kinderen gratis onderwijs en gezond eten op school , ze zijn onze toekomst! Onze politiekers kijken naar zichzelf , ze veroordelen het wel maar verdienen er zelf grof geld aan . Schande!