thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Keuringscentra gaan controleren op aanwezigheid roetfilter

De Belgische autokeuringscentra starten in juni een test met een nieuwe controle op de aanwezigheid van een roetfilter. Verschillende bedrijven bieden immers aan om die voor enkele honderden euro te verwijderen. Dat antwoordde Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) in het parlement op een vraag van Johan Danen (Groen).

28 reacties

  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    Iedereen staat zinloos uren aan te schuiven voor een autokeuring die zelfs geen 10 minuten duurt. De wachtenden hun uren lopen ook, maar die worden niet betaald door de baas, die worden afgetrokken van je overuren. Voer het APK systeem in zoals in Nederland, dan zijn er in ieder dorp 3 à 4 keuring stations....
  • Robert DE REU

    6 jaar geleden
    Verwonderd mij niet dat hier weer de naam Ben Weyts valt, anderzijds ga ik reeds naar de autokeuring sinds 1969, en moet eerlijk zeggen heb er tot nu toe weinig problemen mee gehad, en als ik al eens rood kreeg bleek het met reden, misschien hoor ik bij de gelukkige.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Met alle middelen die we nu hebben zou het toch opportuun zijn al de gegevens na een controle op papier af te printen voor de bestuurder. Geen willekeur meer !!!
  • Eric Vanovermeire

    6 jaar geleden
    Het werd tijd. Is in onze buurlanden al een tijdje van toepassing. Spijtig genoeg zijn er malafide mensen die deze keuring perfect weten te omzeilen. De moderne auto's wat minder vermogen geven zou ook wel helpen. Wat ben je met 180 pk als je toch maar in de file staat ?
  • Fred Fourgon

    6 jaar geleden
    En nog wat betreft keuringscentra. Die maken deel uit van organisaties die ooit met goede bedoelingen werden in het leven geroepen, maar die stilaan meer en meer ontspoord zijn in voorschriften, controles en regeltjes waar alleen de goede huisvader steeds meer het slachtoffer van wordt, en waar de vindingrijke sjoemelaars steeds vaker zullen blijven aan ontsnappen.