Stad Brussel onderzoekt uitspraak en blijft Koninklijk Circus zelf beheren

door
Belga
Leestijd 1 min.

De stad Brussel gaat de uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg over het verbreken van het contract met Brussels Expo eerst analyseren vooraleer het verdere stappen onderneemt. Dat laat Brussels burgemeester Philippe Close (PS) weten via zijn woordvoerster. Intussen blijft de stad zelf instaan voor het beheer van het Koninklijk Circus en wil het in september de concertzaal heropenen. "We analyseren de uitspraak. Het Koninklijk Circus gaat in september open en zal worden beheerd door de stad", stelt stelt woordvoerster Maïté Van Rampelbergh. Of de stad Brussel in beroep zal gaan en of er in de toekomst een nieuwe procedure wordt opgestart voor het vinden van een concessiehouder is nog onduidelijk.

De rechtbank van eerste aanleg veroordeelde de stad Brussel omdat die niet de noodzakelijke maatregelen getroffen heeft om belangenvermenging en partijdigheid te vermijden.

Brussels staatssecretaris en oppositielid in de gemeenteraad van de stad Brussel Bianca Debaets (CD&V) vindt het een goede zaak dat de rechtbank de stad terugfluit. "Ik zeg al lang dat de stad Brussel tekeergaat in de Brusselse culturele sector als een olifant in een porseleinwinkel. Iedereen moet een eerlijke kans krijgen om het Koninklijk Circus uit te baten. De muzieksector in Brussel verdient beter dan het autoritaire en zelfingenomen beleid dat we de afgelopen jaren hebben gekend", aldus Debaets.

bron: Belga