Hindoe-vluchtelingen in Bangladesh
Volledig scherm
Hindoe-vluchtelingen in Bangladesh © AP

Amnesty International heeft nieuwe bewijzen van slachtpartij door Rohingya-groep in Myanmar

Een gewapende Rohingya-groep is verantwoordelijk voor minstens één en mogelijk twee slachtpartijen op 99 Hindoe-vrouwen, -mannen en -kinderen in augustus 2017. De groep maakte zich ook schuldig aan andere onwettige moorden en ontvoeringen. Dat blijkt uit nieuwe bewijzen die Amnesty International vandaag onthult, nadat de internationale organisatie ter plaatse een grondig onderzoek uitvoerde in de staat Rakhine.

9 reacties

  • Jonathan Wouters

    6 jaar geleden
    Slaap verder Jean.
  • Rania Desaegher

    6 jaar geleden
    Eindelijk wordt hier ook eens een andere kant belicht van de problemen in Myanmar. Voorheen werden die "arme" Rohyngya door de pers enkel enkel als slachtoffers beschouwd.
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Amnesy International een van die vele "geloofwaardige onpartijdige" NGO's waar men geen enkel geloof mag aan hechten. De regering van Myanmar doet wat moet om de bevolking te beschermen tegen aanvallen van extreimistische moslims die geen inwoner zijn van dit land en ook geen enkele band hebben met Myanmar. Deze moslimgroep zijn in feite illegalen die zich niet willen aanpassen (waar hebben we dat nog gezien) en enkel land opeisen om een moslimstaat op te richten.
  • Dimitri Mostrey

    6 jaar geleden
    De Hindoes worden al 900 jaar aangevallen, verkracht, ontvoerd en vermoord door dezelfde ideologie. De grootste genocide aller tijden. Historici argumenteren dat niet minder dan 230 miljoen Hindoes hun leven verloren. We zijn in de 21ste eeuw en de genocide gaat nog steeds verder.
  • Kathy Gysel

    6 jaar geleden
    Rohingya waren dat niet volgens onze politiek correcte media die o zo brave moslims die als minderheid werden verplicht het land te verlaten op straf van vervolgd, en uitgemoord te worden???