Matt LeBlanc tekent bij voor twee extra "Top gear"-seizoenen

Matt LeBlanc keert terug als presentator van het vernieuwde "Top gear". Hij heeft bij de BBC een contract voor twee seizoenen getekend. "We zijn erg verheugd met dit nieuws", klinkt het bij de Britse openbare omroep. "Matt LeBlanc is een groot talent en zijn liefde voor auto's is besmettelijk."
2015 Getty Images

Matt Leblanc, vooral bekend als Joey uit "Friends", heeft zich opgeworpen als het nieuwe gezicht van het Britse autoprogramma.

Na het ontslag van het vroegere "Top gear"-trio -Jeremy Clarkson en zijn twee kompanen- was de flamboyante Britse radio- en tv-presentator Chris Evans aangezocht om het populaire programma te presenteren. Hij liet zich omringen door zes nieuwe co-presentatoren, onder wie dus Matt LeBlanc.

Evans kon de verwachtingen echter niet waarmaken en stapte op als presentator. "LeBlanc en "Top gear" zijn voor elkaar gemaakt", zei hij daarna over zijn collega, daarmee meteen ook de geruchten ontkrachtend dat het tussen hen niet klikte. LeBlancgaf intussen aan dat hij inderdaad graag met het programma wilde doorgaan.

"LeBlanc is heel populair bij de kijkers"

"We zijn heel verheugd dat hij terugkeert", zegt BBC 2-baas Patrick Holland. "Hij was heel populair bij de kijkers met zijn humor, warmte en overduidelijke passie voor auto's en voor het programmma. Ik kan dus niet wachten tot "Top gear" terug op tv komt."

LeBlanc zal worden geflankeerd door Chris Harris en Rory Reid. Drie anderen -Eddie Jordan, Sabine Schmitz en The Stig- zullen regelmatig in het programma opduiken.

Meest gelezen