Het Amerikaanse Capitool.
Volledig scherm
Het Amerikaanse Capitool. © Photo News

Amerikaans Congres versoepelt bankregels die na financiële crisis werden ingevoerd

Het Amerikaanse Congres heeft vandaag een wet goedgekeurd die de strengere bankregulering ingevoerd na de financiële crisis in 2008, weer versoepelt. De tekst moet nu enkel nog door president Donald Trump ondertekend worden voor de maatregelen van kracht gaan.

18 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Jammer dat de president als enige gevrijwaard is van aanklachten wegens "persoonlijke verrijking", anders hadden ze Trump al dikwijls kunnen pakken!
  • An Vanden Bossche

    6 jaar geleden
    Dat mogen ze in Europa ook eens doen, die regels versoepelen. Mede door al die dwaze regels stijgen de kosten voor de banken en krijgen we geen intrest meer. Bovendien worden we uitgesloten ons geld wat te laten opbrengen, bijvoorbeeld door het verbieden om te beleggen in bepaalde Amerikaanse etfs. Of door de regels voor obligatieuitgiften zo streng te maken, voor kleine coupures, dat particulieren niet meer kunnen intekenen.
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Trump geeft de banken weer vrij spel om door te doen al van voor de crisis, gewoon maar even vergeten hoe die crisis ontstaan is en waarom die regeltjes opgesteld waren. Alleen jammer dat als het mis gaat de hele wereldeconomie wordt meegesleurd de afgrond in. Zal meneer Trump niks kunnen schelen, die heeft z´n scheepjes al op het droge
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Benieuwd wat deze maatregel nu weer opbrengt voor zijn organisatie. Of is er afgesproken om megaleningen tegen zéér gunstig tarief te verlenen aan hen? Dan is er sprake van misbruik van macht met concurrentievervalsing tot gevolg...
  • Steve Warson

    6 jaar geleden
    Trump heeft als president maar één grote ziekelijke obsessie, alles wat Obama gerealiseerd heeft vernietigen. Op naar een nieuwe vastgoedbubbel en rommelkredieten in Amerika.