De subsidies die huisartsenwachtposten krijgen, zijn te krap. Ze zijn het beu om voortdurend zelf bij te passen en denken aan acties.
Volledig scherm
De subsidies die huisartsenwachtposten krijgen, zijn te krap. Ze zijn het beu om voortdurend zelf bij te passen en denken aan acties. © Thinkstock

Huisartsen vragen meer middelen voor wachtposten

De subsidies die huisartsenwachtposten krijgen, zijn te krap. Dat klagen Vlaamse huisartsen vandaag aan in De Morgen. Ze zijn het beu om voortdurend zelf bij te passen en denken aan acties.

6 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Het is voor die graaiers nooit genoeg. Deels studeren tot hun vijfentwintigste op de kap van de belastingbetaler (specialisten nog enkele jaren langer) en vervolgens hun zakken vullen met het geld van diezelfde belastingbetaler. Ziekenfondsen worden immers gespijsd met belastinggeld. En van waar die jaarlijkse 30€ om enkele regels in te typen in je dossier (als dat al gedaan wordt)?
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Mij maakt het niet uit wie m'n recept voorschrijft, de fabrikant weigert het toch al maanden te leveren dus ik moet het doen met de duurdere onvergoede variant uit Frankrijk. Heel de gezondheidszorg draait om geld en de patiënt is ALTIJD de dupe
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Als ik hier zien wat een kasteel dat een dr. kan neer poten na tien jaar praktijk dan zullen ze het niet zo slecht hebben zeker? Maar er zijn er die NOOIT genoeg hebben zeker?
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    in Br steden vraagt men jaar-lidgeld 10/20€ voor die naar huisarts posten gaat dus oplossing is daar En ziekenhuis spoeddiensten eerst 20€ vragen zou al veel oplossen om onnodige zorgen !
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Hoe kan iemand lidgeld eisen op basis van de eed van Hippocrates? Helaas maar als men de gezondheidszorg financieel gezond wil maken, gaan sommigen offers moeten brengen... met... ploegarbeid, nachtwerk, weekendwerk... of is dat beneden hun peil als huisarts (laat de fabrieksarbeider dat maar doen)?