Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil dat homogenezers en homo-uitdrijvers gestraft kunnen worden. "Nu is daar geen wetgeving over."
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil dat homogenezers en homo-uitdrijvers gestraft kunnen worden. "Nu is daar geen wetgeving over." © BELGA

Demir wil praktijken van 'homogenezers' strafbaar maken

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil dat homogenezers en homo-uitdrijvers gestraft kunnen worden. "Nu is daar geen wetgeving over", zegt Demir vandaag in Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad. "Malta en Zwitserland hebben wel al zo'n wet. Ik werk daar nu ook aan."

27 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    En wat als een moslim vragende partij is en genezen wil worden van zijn ‘ziekte’? Zoals in alles is N-VA een partij van symptoombestrijding, i.p.v. de grond van het kwaad aan te pakken, en die grond is de koran. Op een geweldloze manier moeten we de normen en ‘waarden’ van dat haatboek bestrijden; niet met verzen uit de koran zelf, want dan legitimeren we dat haatboek.
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Joepie, meer wetten, meer regels die het nationalisme en populisme gaan aanvuren tot er geen wetten meer zijn en we weer eens oorlogzone zijn.
  • andre van de wege

    6 jaar geleden
    hou uw beter bezig met ernstige zaken.we zien dat je geen snas vertand hebt van je taak.
  • Peter Hegge

    6 jaar geleden
    ze wil dus een zwarte markt creeëren. om iemand te straffen. zo kennen we die van den nva , hoorde gisteren bart nog zeggen om de mensen te verplichten een electrische auto te kopen en auto's met fossiele brandstof veel duurder maken.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Die middeleeuwers toch ! Homo-genezers, vrouwen verminken en andere onfrisse praktijken horen hier niet thuis. Daarover is geen overleg nodig.