© BELGAIMAGE

“IS eist aanslag op: de daad van een soldaat”

ISIS heeft de aanslag in Nice zaterdagochtend opgeëist. Dat melden Franse media. Nochtans maakten berichten en publicaties vrijdag van de terreurgroep Islamitische Staat geen melding van de aanslag in Nice. Bij die aanslag, waarbij een vrachtwagen inreed op de menigte op de Promenade des Anglais in Nice, vielen donderdagavond minstens 84 doden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“De dader van de operatie van Nice in Frankrijk is een soldaat van ISIS. Hij heeft de aanslag gepleegd als vergelding om de burgers te treffen die de coalitie van ISIS bestrijdt”, klinkt het.

Het is echter nog niet bevestigd dat de dader een geradicaliseerde moslim was. De Franse eerste minister Manuel Valls zei vrijdagavond nog dat de dader van de aanslag in Nice “zonder twijfel op de een of andere manier” gelinkt was aan radicaal-islamitische kringen, maar later op de avond kon minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve die link niet bevestigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER