Zoon van Véronique Pirotton komt niet getuigen op proces Wesphael

© BELGA

Victor, de 17-jarige zoon van Véronique Pirotton, komt niet getuigen op het assisenproces. Dat heeft Philippe Moureau, de advocaat van de familie Pirotton, maandag aangekondigd. Zijn getuigenis was dinsdag gepland.

Een arts heeft het hof een medisch attest overgemaakt. Zijn verschijning voor het assisenhof zou afbreuk doen aan het verwerkingsproces na de dood van zijn moeder. Volgens de arts is dit proces al in het gedrang gebracht door de grote media-aandacht voor de zaak.

Volgens de raadsman van de burgerlijke partijen heeft de familie tot het laatste ogenblik geprobeerd de jongeman te overtuigen, maar maandag kondigde hij aan niet te zullen getuigen voor het assisenhof van Bergen, waar Bernard Wesphael sinds een week terechtstaat voor doodslag op Véronique Pirotton.

De assisenvoorzitter kondigde aan dat de getuigenissen van dinsdagnamiddag, onder meer van Oswald D., de ex-minnaar van het slachtoffer, zijn verplaatst naar woensdag.

© Photo News

”Het is afgelopen Oswald”

Vandaag raakten de sms’jes van Oswald D. aan Pirotton bekend. De speurders citeerden er enkelen, waaronder deze: “Geen brief, noch sms of telefoon aub. Ik contacteer je zo snel mogelijk en we moeten mekaar ontmoeten. Spoedig.”

Een ander bericht van Véronique Pirotton, van 5 mei 2013, zegt: “Neem alsjeblief met mij geen contact op. (...) Mijn wagen is niet meer. Ik wil je steun. Ik heb angst om opnieuw tot de daad over te gaan. Victor breekt beetje bij beetje het pact van de andere. Ik heb nood aan uw waakzaamheid en uw liefde”. Op 31 oktober 2013 om 15.39 uur smst zij: “Het is afgelopen Oswald”.

De speurders wezen erop dat er ook op 30 en 31 oktober gesprekken plaatsvonden tussen de twee en dat de gsm van Oswald D. zich steeds in het Luikse bevond. Ze ontdekten ook een sms-contact tussen Oswald D. en Pirroton op de dag dat de brief van de minnaar wordt ontdekt op de computer van Bernard Wesphael.

Onderzoek naar vastgoed Wesphael

De speurders onderzochten ook de vastgoedacties van Wesphael. Zo liet hij in mei 2013 een hypotheeklening simuleren voor een aankoop van 234.000 euro. De man bleek achteraf echter gelogen te hebben over zijn financiën en de aankoop ging niet door. Eind augustus 2013 contacteerde de man een vastgoedkantoor om opnieuw een appartement te kopen.

Via een ander kantoor wilde hij een appartement huren, waar hij met zijn dochter zou samenwonen. Zonder gevolg. In oktober 2013, enkele dagen voor de feiten, faxt Bernard Wesphael drie loonstroken aan een immokantoor voor de huur van een loft in Luik, voor 950 euro per maand.

© Photo News

Schuldenberg

Later bleek nog dat Wesphael voor zo’n 10.000 euro in schulden zat. Het huwelijkscontract van het koppel was opgemaakt in het stelsel van de eenvoudige scheiding van goederen. Omdat Véronique Pirotton geen testament had opgesteld, zijn zowel haar zoon Victor als Bernard Wesphael de erfgenamen. Als Wesphael veroordeeld wordt, erft hij echter niets.

Tenslotte toonden de speurders ook bewakingsbeelden van Hotel Mondo. Op die beelden zie je Véronique Pirotton haar man meermaals omarmen en omhelzen. Op 31 oktober lijkt ze stevig dronken, het post-mortem onderzoek van haar bloed wijst nadien op 2,99 gram alcohol per liter bloed.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen