Quim Torra heeft de eedaflegging van zijn kabinet vandaag voor onbepaalde tijd uitgesteld, omdat de centrale regering in Madrid de benoeming van 4 ministers nog niet heeft toegelaten.
Volledig scherm
Quim Torra heeft de eedaflegging van zijn kabinet vandaag voor onbepaalde tijd uitgesteld, omdat de centrale regering in Madrid de benoeming van 4 ministers nog niet heeft toegelaten. © AFP

Madrid blokkeert eedaflegging nieuwe Catalaanse regering

De nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra heeft de eedaflegging van zijn kabinet vandaag voor onbepaalde tijd uitgesteld. Reden voor die beslissing is de ruzie met de centrale regering in Madrid, die de benoeming van vier ministers tot dusver niet heeft toegelaten. Twee van hen zitten in voorarrest, twee anderen zijn naar het buitenland gevlucht. Torra wil laten onderzoeken welke juridische middelen hem ter beschikking staan om de politici alsnog als minister te laten benoemen, aldus de regionale regering.

11 reacties

  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Waarom noemen ze de regering van Rajoy conservatief?De andere partijen zoals de PSOE en Cuidanos willen toch ook dat de grondwet (art.155)toegepast wordt?Al wie de grondwet respecteert is dus conservatief?Die QuimTorra wil gewoon provoceren om een imago te kunnen scheppen in het buitenland van de Catalaan die om zijn nationalistische ideeen vervolgd wordt in Spanje...
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Rajoy Franco weet dat hij de EU achter zich heeft en permitteert zich alles, de Europese Erdogan. Democratie is van geen tel meer en Junker kijkt toch steeds de andere richting uit.
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    En deze onderdrukking grijpt plaats binnen en met de goedkeuring van Europa.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Welke dialoog Rajoy? Sinds je de uitbreiding van de autonomie tegen draaide in 2013 (of 2012) weiger je elke vraag tot dialoog of gesprek.
  • Marc Haaren

    6 jaar geleden
    Begint daar heel erg op dictatuur te lijken...