© Photo News

Alcoholverslaafde Hasselaar ranselt partner af met plank

Een 53-jarige Hasselaar is woensdag tot drie jaar cel met volledig uitstel veroordeeld voor een extreem geval van partnergeweld.

geho

In maart 2016 smeet hij in Zonhoven zijn partner in een hondenmand en gaf haar met een plank klappen op haar hoofd, rug en linkerbeen. De man, die onder invloed van alcohol was, rustte vervolgens uit op zijn sofa. Uit angst durfde het slachtoffer geen verklaring tegenover de politie uit te leggen, ook al hadden ze de plank teruggevonden. De vrouw claimde dat ze beiden in de fout waren gegaan.

Eind november 2016 was het opnieuw raak. Toen belde de vrouw bij haar buurman aan met twee blauwe ogen en een broek vol bloed. Ook nu durfde ze niets tegen de politie te vertellen. De buurman en een kennis mochten evenmin de hulpdiensten verwittigen. Dat de twee officieel niet samen woonden, maar toch van een uitkering genoten, speelde daarbij ook een rol.

De dader verkeerde in wettelijke staat van herhaling voor interfamiliaal geweld waarvoor hij eerder al een jaar met uitstel kreeg. Ook nu legde de rechter hem voorwaarden op door zijn positieve houding na zijn vrijlating. Zo moet de man zich laten behandelen voor zijn alcoholprobleem, verplicht een medicijn tegen zijn verslaving innemen en een nuttige dagbesteding zoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer