© EPA-EFE

Heupblessure houdt olympisch kampioene weg van Roland Garros

Monica Puig (24) moet door een blessure aan de rechterheup een kruis maken over Roland Garros. De olympisch kampioene van Rio 2016 blesseerde zich eerder deze maand op het toernooi van Rome.

“Het doet pijn om voor het eerst sinds 2010 Roland Garros te moeten missen”, schrijft de Puertoricaanse, nummer 62 op de ranking, woensdag op Twitter. “Ik begrijp dat blessures deel uitmaken van de sport en hoewel ze niet leuk zijn, kunnen ze jou veel leren over jezelf en je lichaam. Ik werk met mijn team hard aan het herstel van mijn heup. Ik hoop er weer te staan voor het grasseizoen.”

Monica Puig won twee jaar geleden in Brazilië verrassend olympisch goud nadat ze in de finale de Duitse Angelique Kerber versloeg. Op Roland Garros kon ze tot dusver nog geen potten breken. Een plaats in de derde ronde (in 2013 en 2016) is haar beste resultaat op het Franse gravel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer