Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

EHBO-cursus wordt verplicht bij rijbewijs in Brussel. Maar weet jij wat te doen bij een ongeval?

BinnenlandWie in Brussel zijn rijbewijs wil halen, zal er vanaf 1 november een verplichte (gratis) EHBO-cursus moeten volgen bij het Rode Kruis. Een goede zaak, vinden ze daar, want de eerste vier minuten na een ongeval zijn cruciaal voor het herstel van het slachtoffer. Maar wat als je je rijbewijs al behaald hebt, of het in Vlaanderen wil afleggen? Weet jij wat je moet doen bij een ongeval? 

4 reacties

  • linda thinks

    6 jaar geleden
    zag de minister op tv hij vond 3 uur te weinig daardoor zou men fouten kunnen maken die het erger maken en wat was zijn vb ? hartmassage geven aan iemand met gebroken ribben , weet blijbaar niet dat bij hartmassage het regelmatig gebeurt dat een rib breekt en weet blijkbaar ook niet dat je met gebroken ribben kunt leven maar met een stilstaand hart het een beetje moeilijker is
  • Linda Vanleke

    6 jaar geleden
    Welke verplichtingen nog? Waar gaat het hit naartoe in Belgen land. Kunnen we nog ademen?
  • censor

    6 jaar geleden
    Ja direct de schade opmeten, en eens in je kruin krabben, zoiets ?
  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Dit zou niet moeten verplicht zijn. Dit hoort thuis in de eindtermen. Laat kinderen vanaf het eerste studiejaar 1 uur per maand EHBO krijgen op maat van hun leeftijd. Wondverzorging. Een (kruis)verband aanleggen. Wat te doen bij verstuiking of brandwonden. Vanaf het eerste middelbaar reanimatie en maandelijks herhalen. Zo krijg je een maatschappij waar iedereen reanimatie en eerste zorg kan toedienen.